Report Design
 Crystal Reports Forum : Crystal Reports 9, X, XI, 2008, 2011 : Report Design
Message Icon Topic: Using URL to open reports Post Reply Post New Topic
Author Message
snehalatha
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 04 Aug 2009
Online Status: Offline
Posts: 12
Quote snehalatha Replybullet Topic: Using URL to open reports
    Posted: 04 Aug 2009 at 6:40am
Hi

I want to use the URL to open a crystal report from BO XI R2.

Like

http://admin14:8080/businessobjects/enterprise115/admin/en/go.jviewer?id=3220&relogon=WCSLOGONTOKEN&nologon=viewerlogonform.csp

will open a report.

i want to pass the parameter included in the report in the URL
so that the report is filtered with that parameters.

Waiting for the responses
Thanks in advance.Smile


IP IP Logged
brainsoup
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 30 Jul 2009
Location: India
Online Status: Offline
Posts: 17
Quote brainsoup Replybullet Posted: 05 Aug 2009 at 8:42pm
You can append &lsS and the parameter value along with your url.
 
Eg: if the parameter that you have in your report is @param1, then the url will be
 
 
More parameters can be appended in a similar way
IP IP Logged
snehalatha
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 04 Aug 2009
Online Status: Offline
Posts: 12
Quote snehalatha Replybullet Posted: 06 Aug 2009 at 1:54am
Hi Brainsoup
Thankyou for the reply.
I tried the same but it doesnot effect my report.

The filtering is not done with the passed parameter.

Waiting for the response
Thanks in advance.Smile
IP IP Logged
brainsoup
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 30 Jul 2009
Location: India
Online Status: Offline
Posts: 17
Quote brainsoup Replybullet Posted: 06 Aug 2009 at 2:13am
The URL that you have to use is given below
 
http://admin14:8080/businessobjects/enterprise115/desktoplaunch/opendoc/openDocument.jsp?&iDocID=3220&lsSparam1=value1
 
where
&lsS should be appended to your paramter; param1 is your parameter
 value1 is the value that you want to pass to param1
 
The url only works if your current report id is 3220. You can find this by previewing the report from the url. Replace the number with your current report id.

 



Edited by brainsoup - 06 Aug 2009 at 2:20am
IP IP Logged
snehalatha
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 04 Aug 2009
Online Status: Offline
Posts: 12
Quote snehalatha Replybullet Posted: 06 Aug 2009 at 2:32am
http://admin14:8080/businessobjects/enterprise115/desktoplaunch/opendoc/openDocument.jsp?&iDocID=3220&lsSP_VENDOR=MAASDAN


The URL redirects me to the login page of the infoview

http://admin14:8080/businessobjects/enterprise115/desktoplaunch/InfoView/logon/logon.do

so i need to pass the application credentials in the URL...?
IP IP Logged
brainsoup
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 30 Jul 2009
Location: India
Online Status: Offline
Posts: 17
Quote brainsoup Replybullet Posted: 06 Aug 2009 at 2:36am

I am trying to figure out how to avoid that. Will let you know once i find it

Btw after you pass the credentials are you getting the report?

IP IP Logged
snehalatha
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 04 Aug 2009
Online Status: Offline
Posts: 12
Quote snehalatha Replybullet Posted: 06 Aug 2009 at 3:01am
After login it redirected to

http://admin14:8080/businessobjects/enterprise115/desktoplaunch/opendoc/documentXML.jsp?cmdP1=untitled*3220*1***&token=&cmd=askPromptView&cmdBlock=all&cmdP2=lsSP_VENDOR%3DMAASDAN

and taking more time for processing

am nt aware if the report wil b opened or nt ...!


IP IP Logged
snehalatha
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 04 Aug 2009
Online Status: Offline
Posts: 12
Quote snehalatha Replybullet Posted: 06 Aug 2009 at 3:32am
it asked for database credentials

then throws the following error:

Error
A request was cancelled. The necessary security privileges could not be verified. This indicates a problem with the security server.

Please help....Smile


IP IP Logged
snehalatha
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 04 Aug 2009
Online Status: Offline
Posts: 12
Quote snehalatha Replybullet Posted: 10 Aug 2009 at 5:16am
Hi BrainSoup

I have resolved my issue.

Heres the solution....I used the following URL..

http://admin14:8080/businessobjects/enterprise115/desktoplaunch/opendoc/openDocument.jsp?&iDocID=4150&sType=rpt&sRefresh=Y&lsSP_VENDOR=VERMETREIC

It opens the report filtered with the passed parameter value.

Thankyou for your responseSmile

IP IP Logged
ankeet
Newbie
Newbie


Joined: 12 May 2010
Location: India
Online Status: Offline
Posts: 1
Quote ankeet Replybullet Posted: 12 May 2010 at 12:45am

Hi Snehalatha,

I'm facing a similiar problem. I'm using the following URL for opening the crystal report with parameters :

 
 
 
The problem is it is passing the parameters but I get an interim prompt screen with the filled values. Once I press execute, it goes ahead and displays the proper report.

Did you face similiar problem??? How did you resolve ??

Additionally, can you pls elaborate "businessobjects/enterprise115/desktoplaunch/" stands for in ur mentioned url.

Thankx a ton in advance.
 


Edited by ankeet - 12 May 2010 at 12:50am
IP IP Logged
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum



This page was generated in 0.016 seconds.